vineri, 16 octombrie 2009

Vrei o casa moderna? Decoreaza in rosu si negru

Pentru cei care isi doresc sa aiba o casa moderna si nonconformista, nu e combinatie de culori mai incitanta decat tandemul rosu si negru, care pune in evidenta atat mobilierul cat si fiecare element cu rol (ne)functional.

Daca esti o persoana excentrica si sofisticata, prima regula atunci cand iti redecorezi casa este sa te folosesti de culori care sa iti reprezinte caracterul.

In acest sens te poti folosi de rosu si negru, iar daca la acestea vei alatura alb si gri vei obtine o combinatie rafinata, deloc agresiva sau tipatoare.


Mare atentie atunci cand alegeti nuanta de rosu! Trebuie sa fie o nuanta stinsa, dar totodata expresiva. Pentru o pauza cromatica si un efect armonios, poti alatura intotdeaua langa rosu si negru si obiecte de nuanta gri (aici intra majoritatea aparaturii electrice absolut indispensabila oricarei case).

Poate ca alegerea culorilor unei locuinte nu este un lucru simplu, mai ales pentru cei care au tendinta sa se plictiseasca rapid, insa alegand aceasta schema cromatica trebuie sa stiti ca veti avea o locuinta mereu la moda, deoarece aceste culori se vor imbina intotdeauna armonios.

Daca nu aveti idei despre cum v-ati putea decora casa fara sa cadeti in zona kitchului,
Linternaute va da cateva idei simple.

Elementele de decor rosii transmit ideea de eleganta. Va puteti folosi de tablouri cu rama rosie, de o vaza de flori in nuante de rosu sau de canapele a caror husa contine macar un pic din culoarea pasiunii.

Daca alegeti in decorare un rosu brun, atunci este bine sa il asociati cu lemnul.



Rosul este mai rar utilizat in decorarea peretilor, fiind o culoare preferata mai degraba in materie de mobilier si accesorii. Daca alegeti totusi sa varuiti peretii cu rosu (cateodata, un singur perete rosu intr-o incapere este suficient pentru a stabili atmosfera), atunci alegeti mobilier de culoare neagra.

Culoarea rosie merge foarte bine in zona scarilor sau in zona camerelor de zi, unde puteti alege aceasta nuanta pentru husa unei canapele sau pentru pernele acesteia.

O amenajare in rosu si negru este intima si luxoasa, dar daca vrei o ambianta sobra si eleganta trebuie sa te asiguri ca trecerea de la un element la altul si de la o culoare la alta este usoara si neagresiva.

Daca apelati la motive geometrice, negrul si rosul se combina foarte bine cu albul si contureaza mai bine o piesa de decor. Rosul poate arata chiar exotic daca il intrepatrundeti cu negrul.





Vineri, 16 Octombrie 2009, ora 06:32

Sursa: Ziare.com http://www.ziare.com/lifeshow/lifestyle/10-16-2009/vrei-o-casa-moderna-decoreaza-in-rosu-si-negru-919808
Autor:
Alina Bardas

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu